Pokopno Društvo BAKIJE je udruženje građana sa 95-godišnjom tradicijom!

Pokopno Društvo Bakije

about-bannerPokopno Društvo BAKIJE je udruženje građana sa 95-godišnjom tradicijom, koje ima za cilj da omogući i organizira što pristojniji, kulturniji, suvremeniji i koliko je to moguće što jeftiniji pokop umrlih, a u skladu sa islamskim propisima i običajima, preuzimajući pri tom potpunu brigu oko dženaze i poštivajući volju i zahtjeve onih koji naručuju pokop.


Društvo kao takvo je najstarije te vrste i namjene u Bosni i Hercegovini i baštini sve one vrijednote koje su utemeljene 1923. g. osnivanjem Pokopnog Društva JEDILERI.


Društvo opslužuje oko 15 000 domaćinstava što znači da ima oko 50 000 osoba koji su članovi Društva. BAKIJE posjeduju savremen i specijaliziran vozni park opremljen posebnim klima uređajima, moderne i funkcionalne hladnjače i gasulhane, operativno i stručno osoblje i neprestane dežure zgrada, garaže i glasuhana su 24 sata obezbjeđeni video i fizickom zaštitom.Da bi što bolje i kvalitetnije udovoljilo zahtjevima svojih mnogobrojnih članova, građanstva općenito i u posljednje vrijeme Bošnjaka u inostranstvu, a poštivajući zakonsku regulativu i propise.


Društvo je 2003. g. osnovalo i svoje preduzeće PPP BAKIJE d.o.o.BAKIJE su poznate po svojim uslužnim djelatnostima, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i diljem Evrope gdje god se nalaze Bošnjaci muslimani i slobodno se može kazati da ono u svemu prednjači u odnosu na srodna preduzeća. Ipak, najbolja reklama i preporuka Bakijama je brojno članstvo i njihova svjedočanstva o kvaliteti naših usluga.


Najviše organizaciono tijelo Društva je Skupština čiji su članovi zapravo svi članovi Društva.Skupština bira Upravni odbor koji ima 15 članova i Nadzorni odbor koji ima 3 člana.